Balatonfüred Bergmann Cukrászda, készül a beigli és a stollen

Balatonfüred Bergmann Cukrászda, készül a beigli

Ha azt mondom, hogy francia krémes vagy ha azt, hogy mimóza torta, akkor minden balatonfüredi vagy környékbeli – de szerintem még a Budapestiek nagy részének is – egyből a Bergmann Cukrászda jut az eszébe. Az első üzletüket 1939-ben nyitották Győrben, majd pedig 1992-ben Balatonfüreden a Petőfi Sándor utcában. Pár évvel később 1999-ben pedig szintén itt a városban a Zsigmond utcában nyílt meg a második üzletük de ez már kávéházként is működik. Ennyit a történelemről. Örömmel fogadtam el a felkérést, hogy én készítsem el, a karácsonyi ünnepek, két, nagyon finom “sztárjának” a kis filmjét vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy “hogyan készült videóját”. Filmezés közben volt szerencsém bepillantani a műhelybe is, ahol ezek a sok-sok finomságok készülnek nap mint nap. Az első videóban a beigli különlegességek elkészülését a másodikban az igazi stollen készítés lépéseit nézhetjük meg.

  • Helyszín: Balatonfüred – Bergmann Cukrászda